R-E-L-A-X vs. You Like That.

A Packers a 2014-es szezonnak 1-2-es mérleggel vágott neki, a szurkolók pedig azonnal pánikolni kezdtek, temették kedvenc csapatukat, mire Aaron Rodgers válaszul öt betűt küldött a fanoknak, méghozzá azt, hogy R-E-L-A-X, azaz nyugalom, nincs semmi ok a pánikra. A Sajtfejű drukkerek valószínűleg ezúttal is kellőképpen idegesek látva a csapat idei teljesítményét, szóval Rodgers csitító szavai ezúttal is megállnák a helyüket. A Packers ugyanis hat győzelemmel vágott neki 2015-nek, a pihenőhetet követően azonban 4-6-os mutatót sikerült összehozni. A formaidőzítés tehát finoman szólva sem tökéletes a csapatnál, főleg ha azt vesszük, hogy az utolsó előtti héten a Cardinals rendezett mészárlást a Packers ellen, majd a gárda az NFC északi csoportjáért vívott harcot is elbukta a rivális Vikings-szal szemben.

aaron-rodgers-vs-redskins.jpg

Ehhez képest a Redskins éppen az idény elején botladozott sűrűbben, és a playoff előtti hetekben mutatta a szebbik arcát. Kirk Cousins You Like That felkiáltása jelenti a választóvonalat a Washington idényében, hiszen a 2-4-es rajtot követően összeszedett 7-3-as mutató azért elismerést érdemel. A csapat irányítója ráadásul rohamos fejlődésen esett át önkívületben történő üvöltözése óta, ami a statisztikáiból is nyilvánvalóan kitűnik.

A meccs nagy kérdése tehát az, hogy a Packers képes lesz-e megnyugodni, ahogy azt a 2014-es alapszakaszban tette, vagy a Redskins merít erőt az elmúlt hetek jó formájából és újra áthatja őket a You Like That érzés. A jelenlegi állapotok alapvetően a Washington győzelmét jósolnák, persze véletlenül sem szabad elfelejteni, hogy a Sajtfejűek az elmúlt években kellő rutint szereztek a rájátszásban, ami döntő faktor lehet. Rodgers ráadásul a liga egyik legjobb irányítója, ha éppen minden jól alakul, miközben a Redskins például hiába hajrázott jól, pozitív mérlegű csapatot nem győzött le az alapszakasz során.

sam-shields-vs-redskins.jpg

Persze nem csak az irányítókról fog szólni ez a meccs. Érdemes például megjegyezni, hogy a Packers támadófala 47 sacket engedett az alapszakasz során, ami az ötödik legrosszabb volt a ligában, de a legrosszabb a playoffba jutott csapatok között. Ezt például mindenképpen ki kellene használnia a Redskins védőinek, gondolunk itt elsősorban a csapat legeredményesebben sackelő játékosára, Ryan Kerriganre (9,5 sack). A Sajtfejűeknél gyenge pontként említhető még a futás elleni védekezés, és bár az Alfred Morris – Matt Jones running back páros nem brillírozott az év során, nagy szükség lenne arra, hogy most azért tehermentesítsék Cousins-t.

A Redskins részéről nem csak a futás elleni védekezés jelenti a gyenge a pontot, hanem úgy általában a defense nem igazán acélos. 380,6 meccsenként benyelt yarddal az ötödik legrosszabb volt a ligában a Washington védelme, amit azért egy Super Bowl győztes, kétszeres MVP irányító a sok sack ellenére is ki tud használni.

Minden tekintetben érdekes meccsre van tehát kilátás, ahol inkább a támadójáték dominanciáját várnánk. A jelenlegi forma a Redskins mellett szól, a rutin természetesen a Packers malmára hajtja a vizet. A csoportgyőzelem okán a hazai pálya a gyengébb mérleggel záró Washingtonnak kedvez, a legyőzött ellenfelek erőssége ezzel szemben a Green Bay fölényét mutatja. Amilyen nehéz tehát dönteni a győztes kilétét illetően, reméljük olyan jó meccset is látunk, tippünk pedig ezúttal egy szoros Redskins győzelem.

Tetszett a cikk?
Ossza meg ismerőseivel