Szezonzáró az NFC North trónjáért.

A 2015-ös szezon alapszakaszának utolsó meccsét a Vikings és a Packers vívja egymással. Mindkét együttes bejutott már a playoffba, szóval ezért nem kell aggódniuk a feleknek, viszont az NFC északi csoportjának első helye még kiadó, így tulajdonképpen ezért megy most a harc. A Minnesota és a Green Bay is 10-5-ös mutatóval rendelkezik, jelenleg pedig az egymás elleni győzelmének köszönhetően a Sajtfejűek állnak az élen.

A 11. fordulóban ugyanis a Vikingek fogadták hazai pályán a három vereség után mondhatni mélyponton levő Packers-t, de a vendégeknek sikerült megállítani a negatív szériát, és 30-13-as győzelmet arattak a Minnesota felett. Pedig sokkal többet vártunk akkor a Vikings-tól, hiszen a gárda éppen vezette a csoportot, arra azonban nem számítottunk, hogy a Green Bay-i védelem hat sacket is bemutat majd, miközben Adrian Peterson még 50 futott yardig sem jut.

Pedig azon a meccsen bizony ez történt. Az addig erősen szenvedő Eddie Lacy kerek száz yardot szerzett a földön, miközben Aaron Rodgers 212 passzolt yardja kevesebb volt, mint amennyit Teddy Bridgewatertől láthattunk. A Vikings irányítója 37 dobással próbálkozott 296 yardért, miközben négy futással 43 yardot a földön is megtett. Ehhez képest Peterson 45 egységnél megállt, és bár szerzett egy touchdownt is, az utolsó negyedes fumble-je vetett végett csapata győzelmi álmainak. A meccs további érdekessége volt még, hogy a 109 elkapott yardot és egy TD-t jegyző James Jones először ezen a találkozón szerepelt kapucnis pulcsiban, ami azóta szinte a védjegyévé vált.

james-jones-face-hoodie.jpg

A legutóbbi összecsapásukon tehát pont nem az történt a pályán, amit előzetesen várni lehetett, így aztán ki tudja mi lesz a mostani meccsen. A Vikings a múlt héten láthatta, hogy ha Rodgers-re sikerül nyomást gyakorolni, akkor bizony meg lehet törni a Sajtfejűeket. Persze a Minnesota nem egy Arizona, de a támadófal gyengélkedését akkor is muszáj lenne könyörtelenül kihasználni. Sackek terén a legjobb Viking védő Everson Griffen, aki összesen 8,5 zsákolással áll, szóval talán tőle lehetne várni leginkább Rodgers terrorizálását. Emellett természetesen ezúttal is azt várnánk, hogy AP villant valamit, hiszen nem véletlen, hogy 1418 yarddal ő az éllovas a runnig backek között a ligában.

Ha a Green Bay oldaláról vizsgáljuk a dolgokat, akkor nehezen tudunk elképzelni még egy olyan összeomlást, amit a csapat a múlt héten produkált. Rodgers-től sokkal összeszedettebb játék várható, ha a támadófal is úgy akarja, ez pedig elég is lehet ahhoz, hogy a csapat a szebbik arcát mutassa.

adrian-peterson-kneels-td-vs-packers.jpg

Mindkét együttestől láttunk már idén kiváló és harmatos meccset is, szóval a 10-5-ös mérlegek ellenére bőven vannak javításra szoruló elemek mindkét fél játékában. Szerintünk a Packers összekapja magát, és az előző heti csúfos kudarcért most a Vikings-on áll majd bosszút. Nem lesz persze olyan egyoldalú a meccs, ahogy a Cardinals nyert, de tippünk szerint az első összecsapásukhoz hasonlóan a Green Bay azért magabiztosan nyer ezúttal is.

Tetszett a cikk?
Ossza meg ismerőseivel