A nagy kérdés, hogy a Bengals megtöri-e az átkot.

Utoljára 1990-ben fordult elő, hogy a Cincinnati képes volt megnyerni egy rájátszás meccset. Azóta hat alkalommal jutott playoffba a csapat, és mind a hat esetben rögtön el is vérzett, ráadásul az összes bukás a 2003 óta vezetőedző, Marvin Lewis vezényletével történt. 2005-ben a Steelers, 2009-ben a Jets, 2011-ben és 2012-ben a Texans, 2013-ban a Chargers, 2014-ben pedig a Colts babrált ki a Wild Card körben a Bengals-szal. Borzalmas sorozatról van tehát szó, ami előbb-utóbb nyilván meg fog szakadni, a nagy kérdés csupán az, hogy ez idén történik-e meg.

A Pittsburgh természetesen azt szeretné, hogy ne törjön meg az átok, és ezért tevékenyen is tenne a gárda. Főleg mivel a 2010-es idény óta a Steelers sem jutott tovább a rájátszás első körén, hiszen 2011-ben egy Broncos elleni hosszabbításos vereséget követően kétszer be sem jutott a csapat a playoffba, míg tavaly egy másik csoportrivális, a Ravens ütötte el őket rögtön a Wild Card körben.

bengals-steelers-fight.jpg

A Pittsburgh ezúttal sem kerülte el, hogy AFC North rangadót játsszon az első fordulóban, az előzmények tükrében pedig parázs hangulatú mérkőzésre van kilátás. A felek ugyanis a 14. héten találkoztak utoljára, amikor már rögtön a bemelegítésnél egymásnak mentek a játékosok. Később a meccs közben is végig feszült volt a légkör, a találkozó után pedig verbálisan is megküzdöttek a csapatok.

A Bengals cornerbackje, Adam (egykor Pacman) Jones egy laza fuckolást küldött be az éterbe, a Steelers falembere, Marcus Gilbert pedig karácsonyi ajándékként annyit kért, hogy a Cincinnati legyen a csapat ellenfele a playoffban. A kívánság teljesült, így aztán a Bengals-nál nem is hagyhatták szó nélkül a dolgot, a defensive end, Carlos Dunlap jelezte, hogy ezek után jó lenne, ha a pályán is mutatnának majd valamit a Pittsburgh játékosai.

A sérülések csak tovább mérgesítik az egyébként sem túl barátságos kapcsolatot. A 2015-ös első találkozás alkalmával egy Vontaze Burfict szerelés nyomán dőlt ki Le’Veon Bell az egész szezonra, míg a visszavágón Andy Dalton egy elképesztő interceptiont követően szerelés közben zúzta le a hüvelykujját, ami miatt ezen a meccsen sem fog tudni pályára lépni. Mellettük még ki kell hagynia a találkozót DeAngelo Williamsnek is, igaz ő nem valamelyik egymás elleni meccsen sérült meg, hanem a Browns ellen az utolsó alapszakasz fordulóban.

A Bengals-nál tehát Dalton helyett ezúttal AJ McCarron próbálja megszakítani a negatív szériát. A 2014-es ötödik körös QB három meccsen szerepelt eddig kezdőként, illetve Dalton kidőlésekor három teljes negyedet is a pályán töltött. Az alapszakaszban összesen 854 yardot, 6 TD-t és 2 interceptiont jegyzett, és ha képes lenne a playoffban továbbjuttatni a csapatot, még a végén tényleg „beTomBradyzi” magát a csapatba, ahogy azt korábban nyilatkozta.

Pittsburgh-ben nagyon jó döntést hoztak, amikor az offseason során megszerezték Le’Veon Bell pótléknak DeAngelo Williamst. A korábbi Panthers futóra ugyanis nagy szükség volt az év során, végül pedig 4,5-s átlaggal 907 yardot és 11 TD-t jegyzett. A gond az, hogy ezúttal a harmadik és a negyedik számú running backet kell majd előhúzni a kalapból, ami azért már annyira nem örömteli.

Jordan Todman értékelhető statisztikákat csak Jacksonville-ben hozott össze, karrierje során pedig összesen 472 futott yarddal és összesen öt TD-vel rendelkezik. Legemlékezetesebb megmozdulása tavaly az utolsó előtti héten volt, amikor egy 62 yardos touchdownnal tulajdonképpen megnyerte a Jaguars-nak a Titans elleni csütörtök esti rangadót. Mögötte Fitzgerald Toussaint vethető még be, aki tavaly Baltimore-ban próbált szerencsét, idén pedig Pittsburgh-ben, de túl sok érdemi dolgot egyelőre még nem mutatott fel.

Visszakanyarodva arra, hogy AJ McCarronnal áll majd ki a Bengals, zsinórban ez lesz hatodik hét, amikor a Steelers olyan ellenféllel játszik, ahol nem bevethető a kezdő QB. A Colts elleni győzelem alkalmával Matt Hasselbeck és Charlie Whitehurst játszott. A Bengals elleni meccsen dőlt ki ugye Dalton, három negyedet pedig McCarron húzott le. A Broncos-nál Brock Osweiler kezdett, a Ravens elleni vereség alkalmával Ryan Mallett fogott ki a Steelers-ön, míg az alapszakasz utolsó hetében az Austin Davis vezette Browns jött szembe.

Összességében ahogy a párharcon gondolkodunk, az egyik pillanatban azt érezzük, hogy a Steelers-nek nem lehet akadály lenyomni a kezdő irányítóját nélkülöző Bengals-t. A másik pillanatban már az jár a fejünkben, hogy a csúfos Wild Card sorozatnak végre meg kell szakadnia, a hollywoodi forgatókönyvek így McCarron hőstettéről szólhatnak majd. Indulatoktól sem mentes, kőkemény meccsre van kilátás, két olyan csapat között, amelyek igazán jól ismerik egymást. Bár a csoportot a Bengals nyerte, szerintünk mégis inkább az lenne a meglepő ha ebből a párharcból is a hazai csapat jönne ki jobban, szóval nagy nehezen Steelers sikert jósolunk a találkozóra.

Tetszett a cikk?
Ossza meg ismerőseivel