Al Davis kissé „beteg” pickje.

 

Sebastian Janikowskit még a 2000-es drafton, meglepetésre első körben választotta ki Al Davis, a Raiders azóta már elhunyt tulajdonosa – nem kis felháborodást váltott ki a szurkolók körében, hogy Davis egy rúgójátékost ilyen hamar húzott ki.

 

Janikowski azóta 18 szezont húzott le oaklandi színekben (igaz, a 2017-es idényt teljes egészében ki kellett hagynia), noha pontossága mindig is hagyott némi kivánnivalót maga után, rúgóereje félelmetes, 2011-ben például beállította az akkori, Tom Dempsey által még 1970-ben értékesített 63 yardos csúcsot az NFL-ben. Janikowski volt az, akinek a távolság sosem jelentett túl nagy problémát.

 

A 39 esztendős lengyel kicker pályafutása során összesen 414 mezőnygólt rúgott be, nevéhez több rekord is fűződik – 2003 októberében például egy negyed alatt négy field goalt értékesített, de volt, hogy 76 (!) yardos mezőnygóllal próbálkozott. Morten Andersen után Janikowski volt a második a liga történetében, aki pályafutása során legalább két 59 yardnál hosszabb kísérletet is belőtt.

 

Janikowski rúgta be a hosszabbítások során a leghosszabb mezőnygólt (57 yard), mint ahogy pályafutása során összesen 55 alkalommal helyezte be a póznák közé a labdát legalább 50 yardról.

 

Ahogy a Kansas Citynél elbúcsúztak ikonjuktól, Derrick Johnsontól, úgy a rivális Fosztogatóknál is megválnak legendájuktól, Sebastian Janikowskitól, az oaklandi vezetőség ugyanis jelezte, nem hosszabbítja meg a kicker nyáron lejáró szerződését, Janikowski tehát 18 szezon után csapatot válthat – ha nem vonul vissza.


(Fotó: raiders.com)Tetszett a cikk?
Ossza meg ismerőseivel