Idegeskedhet a Saints, ez rettenetes kezdés volt.


Minnesota Vikings–New Orleans Saints 29–19


Az egyik csapat számára horror volt a szezonkezdet, a másiknak álomszerű – az eredményt elnézve nem is nehéz kitalálni az eloszlást.

 

A Saints szemmel láthatóan nem hogy nem lépett előre a holt szezonban, hanem még gyengült is, az elmúlt években általában megbízható offense ugyanis Drew Brees-zel a soraiban is siralmasan teljesített. Amikor pedig már a támadószekciónak sem megy…

 

A védelem ugyanolyan átjáróháznak tűnik, mint eddig – egy dolog, hogy az újonc Dalvin Cook valósággal szétfutotta Sean Payton gárdáját, az azonban már tényleg rosszat sejtet, amikor Sam Bradford is szétpasszolja (346 yard, 3 TD) a védelmet.

 

Ennek kapcsán persze jegyezzük meg, a Vikingek elkapósora – főként Stefon Diggs és Adam Thielen – félelmetesen nagyot játszott.

 

Saints-szempontból kijelenthetjük, ennél kis túlzással csak jobb lehet a folytatás, a minnesotai szurkolók viszont dörzsölhetik a tenyerüket, a csapat nagyon jó előjelekkel várhatja a Steelers elleni rangadót.

 

Denver Broncos–Los Angeles Chargers 24–21


Ha az eredményt nézzük, ez bizony egy szoros találkozó volt, ám az igazság az, hogy a Denver három negyeden keresztül a kezében tartotta az összecsapást. Persze egy mérkőzés (minimum) négy negyedből áll, a Broncos pedig az utolsó 15 percre olyannyira kiengedett (és elveszített két labdát), hogy a Chargers a végén majdnem fordítani tudott.

 

Ami pedig az utolsó percekben történt, arra szavak nincsenek: ellőbb a Broncos kihagyott egy mezőnygólt, ami után a Chargers megkapta az esélyt, hogy egy hárompontossal hosszabbítást harcoljon ki. A rúgáshoz kellő távolság végül meglett, Younghoe Koo kicker pedig bevágta a póznák közé a labdát, csakhogy a mezőnygólt meg kellett ismételni egy időkérés miatt.

 

Ahogy az lenni szokott, Koo-t ez megzavarta, és a második kísérletet már elhibázta, így a Los Angeles nem tudott egyenlíteni, s 24–21-re kikapott.

 

(Fotó: bleacherreport.net)


 

Tetszett a cikk?
Ossza meg ismerőseivel