A Farkasok történetük során hatodik alkalommal ünnepelhettek Hungarian Bowl-címet.

 

HFL 2018
DÖNTŐ, A XIII. HUNGARIAN BOWL
Budapest Wolves (1.)–Miskolc Steelers (2.) 34–30
(14–7, 7–7, 6–7, 7–9)

A 13. Hungarian Bowlban a rekordgyőztes, de 2012 óta az újabb, immáron hatodik elsőségére hiába váró Budapest Wolves és az előző két kiírásban egyaránt döntőző, ebből egyet megnyerő Miskolc Steelers csapott össze.

A felek az alapszakaszban Felsőzsolcán mérkőztek meg, akkor a házigazda Steelers 21–13-ra nyert, elvéve a fővárosiak veretlenségét. 

A Steelers ugyanakkor a Budapest Cowbellstől kikapott hazai pályán, míg a Farkasok legyőzték fővárosi riválisukat, és mind a három csapat 6–1-es mérleggel fejezte be az alapszakaszt. A Miskolc az elődöntőben a tavaly finálé „visszavágóján” simán, 33–14-re legyőzte a Cowbellst, a Wolves pedig a Nyíregyházát verte meg 35–20-ra, így harcolták ki helyüket a fináléban.

Nagyszerű időben, mintegy 5500 néző előtt, kiváló hangulatban került sor a döntőre a Szusza Ferenc Stadionban. A szokásoknak megfelelően ezúttal is számos drukker kedvenc NFL-csapata dresszében látogatott ki az összecsapásra, a legtöbben még mindig a New England Patriots szerelésében mutatkoztak, de a bajnok Philadelphia Eagles mezét is rengetegen öltötték magukra, és sok Jacksonville Jaguars-szimpatizáns is tiszteletét tette.

A Budapest Wolves kezdett jobban: Lenner Péter nagy játékai, majd Darius Lewis labdaszerzése is touchdownnal zárult (14–0), s bár a szezon legjobb támadójának megválasztott Bencsics Márk is adott az ellenfélnek egy TD-passzt (ebből Jónás Máté szerzett pontokat), ezt követően saját csapattársával is megtette ezt (Madarassy Kristóf köszönte), így 21–7-re vezettek a Farkasok.

Az előző két kiírásban egyaránt döntőző, ebből egyet megnyerő Miskolc Steelerst persze nem kellett félteni, és az alapszakasz hét meccsen 1000 yard fölé jutó futó Andre Whyte futásaival a második félidő elejére utolérte ellenfelét (21–21).

Madarassy elkapott hatpontosával a Wolves újra vezetett (27–21), de egy mezőnygóllal közeledett a Steelers, majd újra jöttek Whyte pillanatai: előbb egy hosszú passzt(!) eresztett meg, majd elkapott touchdownjával először már a miskolciaknál volt az előny (27–30).

Az utolsó három perchez érkezve Elek Ádám – videózás után megadott – elkapásával fordított a budapesti csapat (34–30), a Steelers mintegy két és fél perccel a vége előtt a győzelemért támadhatott, el is jutott ellenfele tíz yardosáig. Ekkor 28 másodperc volt hátra, ám a legfontosabb pillanatban villant a Wolves védelme: egy, a blokkban felpattanó labda Homoki Gergely kezében kötött ki, aki okosan letérdelt – a Wolves végül 34–30-ra megnyerte a döntőt, s egyben a 2018-as kiírást.

(Forrás: nemzetisport.hu, Fotó: facebook.com/mafsz.01)

Tetszett a cikk?
Ossza meg ismerőseivel