Foles lett a hős.

 

Óriási mérkőzést láthattak a szurkolók, az egyszer biztos. A Patriots megtörte Super Bowl-átkát, s végre pontokat rakott fel a táblára az első negyedbán, az Eagles kezdte jobban a találkozót, a játékrészt egy mezőnygóllal és Alshon Jeffery félelmetesen nagy, 34 yardos TD-elkapásával 10–3-ra megnyerte.

 

A második negyedet is a Sasok kezdték jobban, LeGarrette Blount korábbi csapata ellen futott 21 yardos touchdownt, amire válaszként egy Stephen Gostkowski mezőnygólt mellett egy remek, 26 yardos James White futott hatpontos érkezett.

 

Az Eaglesben nagyszerűen dobáló Nick Foles a félidő előtt nagyszerű támadást vezetve végigvitte övéit a pályán, végül 34 másodperccel a nagyszünet előtt, egy negyedik és goal szituációban egy trükkös játékkal ismét TD-t szerzett a Philadelphia – a tight end Trey Burton passzolt a végzónában Foles kezébe (22–12).

 

A félidő után a harmadik negyed a címvédőé volt, Tom Brady előbb Rob Gronkowskinak, majd Chris Hogannek is kiosztott egy-egy hatpontos átadást, ám közben azért Foles sem tétlenkedett, az újonc Corey Clement kezébe varázsolt egy 22 yardos passzt – az Eagles irányítója két védő közé dobta be a labdát mértani pontossággal. A negyedik negyedre így 29–26-os Philly-vezetéssel vonulhattak a csapatok.

 

Ami a Falconsnak nem sikerült tavaly, az Eaglesnek most összejött: Brady passzával Gronkowskinak a New England ugyan 33–32-re fordított, viszont a folytatásban már csak a Sasok szereztek pontot, Foles átadása után Zach Ertz ünnepelhetett touchdownt, mindeközben az előlépő védelem nem hagyta levegőhöz jutni Bradyt és Brandon Graham fumble-t erőszakolt ki, Derek Barnett pedig megszerezte a labdát, ezt kihasználva a másik oldalon az újonc Jake Elliott rúgó 46 yardról bevágott egy mezőnygólt, amivel 41–33-ra módosult az állás.

 

Jöhetett Brady, aki a maradék percben a félpályáig elvitte övéit, az utolsó haily mary-játéknál a Gronkowski felé szálló labdát azonban leütötték a védők, így nem sikerült a pontszerzés a Patriotsnak, és a Philadelphia Eagles 41–33-ra megnyerte az 52. Super Bowlt!


ÖSSZEFOGLALÓ

 

Brady hiába játszott szinte tökéletesen (503 passzolt yard, 3 TD), a döntő legértékesebb játékosa a 373 yardig, három passzolt és egy elkapott touchdownig jutó Nick Foles lett – nem tört meg tehát az MVP-átok, továbbra sem tudott nagydöntőt nyerni az, aki az adott évben elhódította az alapszakasz MVP-címét.

 

(Fotó: John Biever/NFL, nfl.com)

 

Tetszett a cikk?
Ossza meg ismerőseivel