Várható volt.

 

Noha egyelőre nincs is meg a néhány napja menesztett GM, Dave Gettleman utódja, a Carolina vezetősége nem tétlenkedik: csütörtök este hosszabbított Trai Turner guarddal.

A 24 esztendős, kiváló guard az új megállapodás értelmében négy év alatt összesen 45 millió dollárt kereshet, ebből 20.5 milliót garantáltan meg is kap. Turner ezzel a szezononkénti 11.25 milliós átlaggal egyébként a liga egyik legjobban fizetett játékosa lett, ami posztját illeti.

Nem sokkal ezután egy kellemetlenebb hírt is kiadott a Panthers: a gárda elküldte Michael Ohert. Noha ez a művelet nem meglepő, viszont a Ravensnél évekig nagyszerű játékos karrierjének vélhetően véget is vetett.

Oher története csodálatos: a 31 éves vakoldali falemberről szól A Szív bajnokai című mozifilm. Oher fiatalon az utcára került, mivel édesanyja – aki egyedül nevelte előtte – drogfüggő volt. A fiatalembert egy fehér család befogadta, Oher ezt követően ismerkedett meg az amerikaifutballal majd vált néhány évvel később profivá, miután a Baltimore Ravens a 2009-es drafton 1/23-ra kiválasztotta.

Oher pályafutása során több agyrázkódást szenvedett már el, legutóbbit a 2016-os szezon elején, amiből azóta sem épült fel teljesen. A Panthersnél a játékos nem ment át a fizikai felmérőn. Oher egyébként néhány hete közösségi oldalán posztolt egy képet, miszerint tíz (!) különféle gyógyszert kell szednie a legutóbbi agyrázkódása óta.

(Fotó: panthers.com)

 

Tetszett a cikk?
Ossza meg ismerőseivel