Ilyen ütemben haladva három játékos is átlépheti Michael Strahan 2001-es csúcsát.

Michael Strahan 1993 és 2007 között játszott az NFL-ben, és egész karrierjét a New York Giants csapatánál töltötte. 15 profi szezonja során 141,5 sacket mutatott be, ami rendkívül szép szám. Ami viszont még kiemelkedőbb teljesítmény az az, hogy a korábbi defensive end tartja az egy szezonbeli sackek rekordját. Strahan 2001-ben 22,5 alkalommal vitte földre az ellenfél irányítóit, ennél többre sem előtte, sem utána nem volt képes senki. Legutóbb a Minnesota Vikings védője, Jared Allen állt közel a csúcs megdöntéséhez még 2011-ben, de a kiváló DE akkor „csak” 22-ig jutott.

Strahan rekordjához hozzá tartozik, hogy sokan csalást gyanítottak a háttérben. Az idény utolsó meccsén a Giants a Green Bay Packers csapatát fogadta. A meccs már eldőlt, a Sajtfejűek 34-25-re vezettek, az órán pedig három percnél kevesebb idő volt. Brett Favre kapta a snapet, kiforgott a zsebből, majd tulajdonképpen lefeküdt Strahan elé, amivel megdőlt Mark Gastineau csúcsa. Nem tudni, hogy Favre szándékosan fordult úgy, hogy védtelenül maradjon, vagy egyszerű véletlenről van szó, az biztos, hogy a sack megtörtént, így Strahan lett a legeredményesebb ebben a kategóriában. Nagy kérdés azonban, hogy meddig fog még élni ez a rekord.

Jelen pillanatban a Colts játékosa, Robert Mathis vezeti a ligát 11,5 zsákolással, de a csapat bye weeken van a hétvégén, így ő ezúttal biztos nem növeli ezt a számot. Mögötte holtversenyben 10-10 sackkel áll a Chiefs védője Justin Houston, valamint a Bills-ből Mario Williams. A Kansas a Browns ellen játszik, a Barnák irányítói pedig idén már benyeltek 27 sacket, ami holtversenyben a második legtöbb, a Buffalo pedig a Saints ellenfele lesz, ahol Drew Brees földrevitelére a sok passzjáték miatt nyílik nagyobb lehetőség, így mindkét játékosnak lesz esélye újabb zsákolásokat bemutatni.

Egyébként sem csak ez az egy meccs számít, hiszen mindhárman még kilenc találkozót játszanak a szezon során, persze ha nem kapnak eltiltást, vagy nem sérülnek meg. Nem nehéz tehát kiszámolni, hogy ha ilyen tempóban haladnak tovább, ahogy tették azt az eddigi hét forduló során, akkor Strahan csúcsa a múlté lesz az idény végére.

Tetszett a cikk?
Ossza meg ismerőseivel