Csodálatos gesztus!

 

Mint ismert, a Steelers kiváló linebackere a decemberi negyedikei, Bengals elleni meccsen szenvedett súlyos nyaksérülést, miután rossz ütemben próbálta szerelni ellenfelét.

Ryan Shazier a lábát nem érezte egyáltalán, kiskocsival vitték le a pályáról, aztán kórházba szállították, ahol néhány nap után úgy döntöttek, megműtik. Az operáció után a legtöbb hozzáértő azt mondta, már az is óriási dolog lenne, ha Shazier egyáltalán újra tudna járni.

A linebacker azóta rácáfolt az orvosokra, s az előző héten már saját lábán sétált be az NFL-draftra, ahol ő jelentette be a gárda első körös választását. Shazier gyógyulása félelmetes, ettől függetlenül eddig is borítékolható volt, hogy a 2018-as szezont teljes egészében kihagyja.

Mivel a Steelers még tavaly lehívta Shazier újoncszerződésénél az ötödik éves opciót, így a védő 2018-ban 8.17 millió dollárt keresett volna. A gárda vezetősége most ezt a pénzt a base salaryből átkonvertáltta aláírási bónusszá, ami azt jelenti, hogy történjék bármi, Ryan Shazier garantáltan már most megkapja ezt a pénzt.

Rendkívül nemes gesztus ez a Steelerstől!

(Fotó: gannett-cdn.com)

Tetszett a cikk?
Ossza meg ismerőseivel