Az is elképzelhető, hogy a jelenlegi idényt teljes egészsében kihagyja.

 

Az elmúlt hetekben nem készült a csapattal Travis Frederick, a Dallas Cowboys 27 éves centere.

 

Mint kiderült, posztja legjobbja hét- és nyakfájdalmakkal küszködik, amiről eddig nem tudtak sokat, a játékos azonban több specialistát is felkeresett, most pedig végre sikerült rájönni, mi a probléma: Fredericknek egy úgynevezett Guillain–Barré-szindrómája van, ami egy autoimmun betegség, melynek lényege, hogy az immunrendszer megtámadja a perifériás idegrendszert, ennek következtében pedig az idegek hibásan működnek.

 

Frederick esetében az elmondások szerint gyakran jelentkezett hátzsibbadás emiatt.

 

Az orvosok szerint egy kezelhető betegségről van szó, ám az alapkezelés hetekig tart, míg az ezt követő 10-12 hét elvileg arról szól majd, hogy Frederick állapota javuljon. Azt azonban nehéz megmondani, hogy a kiváló támadófalember mikor térhet vissza, azt ugyanis nem tudni, hogy az ő esetében mennyire „jóindulatú” a betegség, a Guillain–Barré-szindróma súlyossága ugyanis állítólag sok mindentől függ.

 

A betegséget diagnosztizáló orvosok bizakodóak – mint mondták, Fredericknél korai szakaszában megtalálták a problémát, így nagyobb valószínűséggel szüntethetik meg a sztárt kínzó fájdalmakat.


A beszámolók szerint egyébként több sportolónak is vissza kellett már vonulnia az említett szindróma miatt, volt viszont olyan, aki néhány hét után visszatérhetett, majd utána gond nélkül játszhatott.


(Fotó: cdn.vox-cdn.com)


Tetszett a cikk?
Ossza meg ismerőseivel